Hidratarea, cea mai mare provocare pentru mine! Este o provocare și pentru voi?

Hidratarea este extrem de importantă în viața de zi cu zi, dar mai ales în timpul unei diete, când organismul pierde mult mai multă apă decât în mod normal. Pentru mine, băutul apei sau ceaiului sănătos este cu adevărat o provocare! O provocare pe care o voi începe de mâine.

De ce este o provocare? Pentru că într-o zi normală, rar beau mai mult de două căni de apă pe zi și maximum o cană de ceai sănătos. În rest una, două cafele și/sau un ceai negru/verde. Sunt și zile în care nu beau apa deloc. Deci da, să beau 3 litri de lichide pe zi este o mare provocare.

De mâine voi începe să consum lichide și vă voi spune la ce trucuri voi apela pentru a mă ajuta. Poate vă ajută și pe voi.

1. Voi începe treptat să introduc lichidele în rutina zilnică, pentru a-mi fi mai ușor să mă obișnuiesc. Așadar mâine voi începe cu un litru și jumătate de apa și voi continua să beau aceeași cantitate timp de o săptămână. Apoi voi adăuga treptat câte jumătate de litru în plus pe săptămână, până ajung să beau trei litri zilnic.

2. Pentru că gustul apei (sau lipsa lui :)) ) nu-mi place voi încerca să adaug câte puțină zeamă de lămâie. Voi bea și ceaiuri din fructe și plante medicinale (muștel, urzică, gălbenele etc).

3. Voi ține zilnic evidența cantității de lichide baute. Cum? Cu ajutorul unei aplicații mobile. Sunt gratuite în Magazin Play, pe Android și ușor de utilizat, așadar vi le recomand și vouă.

Știați că ceaiul negru și verde, dar și cafeaua nu sunt recomandate în diete deoarece conțin cofeină, iar aceasta duce la deshidratare? Cofeina acționează ca un diuretic, eliminând o mare parte din apa din organism. Nutriționiştii recomandă ca atunci când consumăm cofeină să bem mai multe lichide pentru a preveni apariția deshidratării.

Sursă foto: pixabay.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: