Când şi cum trebuie să ne cântărim, o problemă reală când vrem să slăbim

Poate părea un lucru simplu și ușor. La urma urmei trebuie doar să te urci pe cântar, nu? Dar lucrurile nu stau chiar așa. Atunci când vrei să slabeşti, din nerăbdare riști să te cântărești mai des decât trebuie, sau nu o faci corect. Pentru că da, și cântăritul are anumite reguli pe care trebuie să le știi dacă vrei ca acul acestuia să-ți arate numărul corect de kilograme. Iată de ce trebuie să ții cont când te cântărești și ce greșeală imensă să eviți!

Spune NU cântăritului des!

Cântăritul des nu te ajută să slăbeşti! Din contră, te demotivează! Pe lângă faptul că nu reușim să slăbim peste noapte, greutatea poate oscila cu 1-2 kilograme de la o zi la alta și chiar de la o ora la alta! De ce? Răspunsul este simplu: greutatea de peste zi este influențată de ce și cât am mâncat, câte lichide am băut și dacă am fost sau nu la toaletă. Acesta este motivul pentru care acul cântăritul arată mai mult într-o zi chiar dacă nu ai mâncat mai nimic în ziua respectivă. Iar o scădere bruscă în greutate, de la o zi la alta este semn al deshidratării, ceea ce înseamnă că ai pierdut prea multă apă din organism.

Cum ne cântărim corect

1. Cântărește-te doar dimineața! Este indicat să te cântărești dimineața, după ce ai fost la toaletă și înainte de a consuma orice fel de lichide sau mâncare. Astfel vei afla numărul real de kilograme.

2. Cântărește-te în lenjerie intimă! De ce? Hainele, în funcție de felul acestora, pot adăuga până la două kilograme în plus. Nu am crezut asta până nu am testat, vă spun sincer: m-am cântărit în mai multe dimineți, imediat după duș, și după două minute, când eram îmbrăcată în blugi, tricou și șosete. Diferența era de aproximativ 1 kilogram.

3. Alege ziua potrivită pentru a te cântări. Este indicat să alegi o zi a săptămânii în care să te cântărești. Ține cont de aceasta și cântărește-te numai în ziua respectivă. Notează-ți într-o aplicație mobilă sau pe un carnet numărul de kilograme pentru a ține o evidență.

Știai că, în urma unui studiu efectuat de echipa de cercetători de la Universitatea de Tehnologie Tempere (Finlanda), s-a descoperit că miercurea este ziua perfectă pentru a ne cântări? Cercetătorii susțin că analizând fluctuațiile de greutate pe parcursul unei săptămâni, kilogramele corecte (și cele mai puține) sunt înregistrate, miercurea. Nu știu dacă este adevărat, însă este o idee de luat în calcul.

4. Atenție la poziția corporală! Poziția este foarte importantă. Stai drept și ține brațele pe lângă corp. Așteaptă trei-cinci secunde și abia apoi uită-te cât afișează cântarul.

5. Folosește un singur cântar! Este indicat să folosești întotdeauna un singur cântar, deoarece între cântare pot apărea diferențe de până la 3-4 kilograme. Nu ai unul acasă? Îl poți cumpăra din orice hypermarket și nu costă mai mult de 25-50 de lei.

6. Atenție la poziționarea acestuia! Asigură-te că il poziţionezi pe o suprafață dreaptă și tare. În caz contrar acesta nu va mai arată numărul real de kilograme. Cel mai bine este să-l muți dintr-un loc în altul în camera în care vrei să-l ții și să testezi dacă există diferențe. Eu îl țin în domitor (nu am spațiu în baie). În dormitor am parchet, însă acesta nu este drept din cauza podelei care are denivelări. Așadar m-am chinuit puțin până am gasit locul în care acul cântarului arată numărul real de kilograme. L-am testat mai întâi pe o suprafață tare (gresie) în baie și în bucătărie, apoi în mai multe locuri din domitor, pentru a vedea unde obțin același număr de kilograme.

Cam acestea ar fi principalele sfaturi de care să ții cont. Dacă ai întrebări, le aștept cu drag! 🙂

Sursă foto: pixabay.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: