Ce, cum și cât să mâncăm de Paște, ca să nu ne îngrașăm

De Paște tentațiile sunt mari, mai ales dacă mergi în vizite sau locuiești cu părintii ori socrii. Salata de boeuf, pasca, cozonacii și alte mâncăruri delicioase nu lipsesc de pe masă, iar dietele sunt date uitării. Pentru a trece cu bine peste această perioadă și pentru a nu acumula kilograme în plus, trebuie să avem grijă când și ce mâncăm, pentru că, știm cu toții, nimeni nu poate rezita fără să guste macar puțin cozonac.

Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei să te menții sau să continui să slăbești!

Porții mici

Porțiile mici sunt un must, mai ales că multe dintre alimente sunt grase și neindicate în dieta. Axeaza-te pe alimentele sănătoase: ouă fierte, drob, salate, friptură la grătar ( de miel, pește, pui sau iepure) și consumă cât mai multe legume.

Dacă nu reziști tentațiilor precum salata de boeuf, sarmale etc, consumă-le doar la micul dejun sau cel mult la prânz și în cantități mici.

Pască, cozonac și alte dulciuri

O dată pe an se mănâncă pască, iar cozonac de doua ori (de Paște si de Crăciun). Așadar, este dificil să reziști tentațiilor. Le poti consuma in porții mici, ca gustare între mese. În niciun caz nu le consuma imediat după masă, deoarece efectul va fi dezastruos.

Evită alcoolul

Inevitabil, mesele vor fi bogate în calorii! Dacă adaugi și alcool pe lângă acestea, deja creezi o bombă calorică pentru organism. Probabil ai auzit până acum că “alcoolul îngrașă”! Este adevărat, deoarece conține foarte multe calorii, iar multe dintre băuturi conțin și zahăr! Deci, mai bine îl eviți.

Nu uita de apă!

Bea cât mai multă apă. Minim doi litri pe zi. Dacă gustul nu te îmbie adaugă puțină zeamă de lămâie sau optează pentru ceaiuri care nu conțin cofeină.

 

Acestea fiind spuse, vă urez Paște Fericit alături de cei dragi și să vă aducă Iepurașul tot ce vă doriți!

Sursă foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: