Mic dejun dietetic, sănătos și sățios: omletă cu spanac

O dimineață de weekend începe întotdeauna cu un mic dejun delicios. Iar dacă este duminică, cu atât mai bine! 🙂 În această dimineață m-am răsfățat cu o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, perfectă pentru început de primăvară: omletă pufoasă cu spanac!

Pe lângă omletă am mai adăugat ridichi, roșii cherry, castravete și puțină brânză light! Și o cană de cafea cu muuuult lapte.

Cum se prepară omleta cu spanac

Ingrediente:

  • 2 ouă mari (de țară 😛 )
  • o mână de baby spanac
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță ulei de măsline sau unt

Cum se prepară:

Într-o farfurie adâncă sau într-un castron se pun ouăle, sarea și se bat foarte bine până devin foarte spumoase.

Se pune uleiul într-o tiagaie mică și se lasă la încins întinzând-se bine pe suprafața acesteia. Se toarnă ouăle și se lasă la foc mediu până încep să se închege. Când mai rămân doar la suprafață crude se adăuga spanacul și se întorc. Se mai lasă câteva secunde cât să se facă oul bine și se scot pe o farfurie!

Rezultatul este în poza de mai sus! Alături se pot servi orice fel de legume și chiar salate, brânză telemea sau de vaci.

Poftă bună!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: