Hidratarea, cea mai mare provocare pentru mine! Este o provocare si pentru voi?

Hidratarea este extrem de importanta in viata de zi cu zi, dar mai ales in timpul unei diete, cand organismul pierde mult mai multa apa decat in mod normal. Pentru mine, bautul apei sau ceaiului sanatos este cu adevarat o provocare! O provocare pe care o voi incepe de maine (25 martie).

De ce este o provocare? Pentru ca intr-o zi normala, rar beau mai mult de doua cani de apa pe zi si maximum o cana de ceai sanatos. In rest una, doua cafele si/sau un ceai negru/verde. Sunt si zile in care nu beau apa deloc. Deci da, sa beau 3 litri de lichide pe zi este o mare provocare.

De maine voi incepe sa consum lichide si va voi spune la ce trucuri voi apela pentru a ma ajuta. Poate va ajuta si pe voi.

1. Voi incepe treptat sa introduc lichidele in rutina zilnica, pentru a-mi fi mai usor sa ma obisnuiesc. Asadar maine voi incepe cu un litru si jumatate de apa si voi continua sa beau aceeasi cantitate timp de o saptamana. Apoi voi adauga treptat cate jumatate de litru in plus pe saptamana, pana ajunga sa beau trei litri zilnic.

2. Pentru ca gustul apei (sau lipsa lui :)) ) nu-mi place voi incerca sa adaug cate putina zeama de lamaie. Voi bea si ceaiuri de fructe si plante medicinale (musetel, urzica, galbenele etc).

3. Voi tine zilnic evidenta cantitatii de lichide baute. Cum? Cu ajutorul unei aplicatii mobile. Sunt gratuite in Magazin Play, pe Android si usor de utilizat, asadar vi le recomand si voua.

Stiati ca ceaiul negru si verde, dar si cafaua nu sunt recomandate in diete deoarece contin cofeina, iar aceasta duce la deshidratare? Cofeina actioneaza ca un diuretic, eliminand o mare parte din apa din organism. Nutritionistii recomanda ca atunci cand consumam cofeina sa bem mai multe lichide pentru a preveni aparitia deshidratarii.

Sursa foto: pixabay.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: