Cand si cum trebuie sa ne cantarim, o problema reala cand vrem sa slabim

Poate parea un lucru simplu si usor. La urma urmei trebuie doar sa te urci pe cantar, nu? Dar lucrurile nu stau chiar asa. Atunci cand vrei sa slabesti, din nerabdare risti sa te cantaresti mai des decat trebuie, sau nu o faci corect. Pentru ca da, si cantaritul are anumite reguli pe care trebuie sa le stii daca vrei ca acul acestuia sa-ti arate numarul corect de kilograme. Iata de ce trebuie sa tii cont cand te cantaresti si ce greseala imensa sa eviti!

Spune NU cantaritului des!

Cantaritul des nu te ajuta sa slabesti! Din contra, te demotiveaza! Pe langa faptul ca nu reusim sa slabim peste noapte, greutatea poate oscila cu 1-2 kilograme de la o zi la alta si chiar de la o ora la alta! De ce? Raspunsul este simplu: greutatea de peste zi este influentata de ce si cat am mancat, cate lichide am baut si daca am fost sau nu la toaleta. Acesta este motivul pentru care acul cantarului arata mai mult intr-o zi chiar daca nu ai mancat mai nimic in ziua respectiva. Iar o scadere brusca in greutate, de la o zi la alta este semn al deshidratarii, ceea ce inseamna ca ai pierdut prea multa apa din organism.

Cum ne cantarim corect

1. Cantareste-te doar dimineata! Este indicat sa te cantaresti dimineata, dupa ce ai fost la toaleta si inainte de a consuma orice fel de lichide sau mancare. Astfel vei afla numarul real de kilograme.

2. Cantareste-te in lenjerie intima! De ce? Hainele, in functie de felul acestora, pot adauga pana la doua kilograme in plus. Nu am crezut asta pana nu am testat, va spun sincer: m-am cantarit in mai multe dimineti, imediat dupa dus, si dupa doua minute, cand eram imbracata in blugi,tricou si sosete. Diferenta era de de aproximativ1 kilogram.

3. Alege ziua potrivita pentru a te cantari. Este indicat sa alegi o zi a saptamanii in care sa te cantaresti. Tine cont de aceasta si cantareste-te numai in ziua respectiva. Noteaza-ti intr-o aplicatie mobila sau pe un carnet numarul de kilograme pentru a tine o evidenta.

Stiai ca, in urma unui studiu efectuat de echipa de cercetatori de la Universitatea de Tehnologie Tempere (Finlanda), s-a descoperit ca miercurea este ziua perfecta pentru a ne cantari? Cercetatorii sustin ca analizand fluctuatiile de greutate pe parcursul unei saptamani, kilogramele corecte (si cele mai putine) sunt inregistrate, miercurea. Nu stiu daca este adevarat, insa este o idee de luat in calcul.

4. Atentie la pozitia corporala! Pozitia este foarte importanta. Stai drept si tine bratele pe langa corp. Aseteapta trei-cinci secunde si abia apoi uita-te cat afiseaza cantarul.

5. Foloseste un singur cantar! Este indicat sa folosesti intotdeauna un singur cantar, deoarece intre cantare pot aparea diferente de pana la 3-4 kilograme. Nu ai unul acasa? Il poti cumpara din orice hypermarket si nu costa mai mult de 25-50 de lei.

6. Atentie la pozitionarea acestuia! Asigura-te ca il pozitionezi pe o suprafata dreapta si tare. In caz contrar acesta nu va ma arata numarul real de kilograme. Cel mai bine este sa-l muti dintr-un loc in altul in camera in care vrei sa-l tii si sa testezi daca exista diferente. Eu il tin in domitor (nu am spatiu in baie). In dormitor am parchet, insa acesta nu este drept din cauza podelei care are denivelari. Asadar m-am chinuit putin pana am gasit locul in care acul cantarului arata numarul real de kilograme. L-am testat mai inai pe suprafata tare (gresie) in baie si in bucatarie, apoi in mai multe locuri din domitor, pentru a vedea unde obtin acelasi numar de kilograme si grame.

Cam acestea ar fi principalele sfaturi de care sa tii cont. Daca ai intrebari, le astept cu drag! 🙂

Sursa foto: pixabay.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: